|   

Osobnost: Antonín Leder

Popis:Narozen 27. 7. 1940. MUDr., urolog, primář urologického oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku (1979-1998). Poté přechází do soukromé urologické ambulance ve Frýdku-Místku.
Život:nar. 1940
Zdroj: Národní knihovna ČR
Načítám...

Příspěvky k osobnosti Antonín Leder

Před více než rokem Luděk Leder
V 1995 roce pak se synem zakládá soukromou urologickou ambulanci a poté s přispěním „ kolegů „ po 34 letech bez jakéhokoliv ocenění a poděkování odchází opouští frýdeckou nemocnici. Nadále pracoval na menší úvazek na své urologické ambulanci a své bohaté zkušenosti uplatňoval a předával na urologii v Novém Jičíně u prim. M. Štursy.
Před více než rokem Luděk Leder
Od roku 1965 pak pracoval na urologickém oddělení nemocnice ve Frýdku-Místku. V roce 1967 získal I. atestaci z chirurgie ( urologie ještě nebyla základním samostatným oborem ) a v r. 1972 pak II. atestaci z urologie. V letech (1979-1998) pracoval jako primář urologického oddělení nemocnice ve Frýdku-Místku.
Před více než rokem Luděk Leder
Protože starší Luděk již začal studovat na vysoké škole a druhé dítě živnostníka , třídního nepřítele, na vysoké škole nebylo žádoucí, musel Antonín na nějaký čas pracovat jako horník na dole ČSA v Karviné. Tímto získal patřičný třídní původ, absolvoval LF UP Olomouc a po absolvování základní vojenské služby ( 1964 ) nastoupil do nemocnice v Bruntále.
Před více než rokem Luděk Leder
Narodil se 27.7. 1940 v Přerově jako syn živnostníka, který v městě provozoval malou továrnu s železářskými výrobky. První syn Antonín, pojmenovaný po otci zemřel záhy po narození. Druhý o rok starší syn dostal jméno Luděk a nejmladší z bratrů byl opět pojmenován Antonín. V Přerově také absolvoval základní školu a gymnázium.
Před více než rokem Luděk Leder
S bolestí v srdci oznamujeme všem příbuzným, přátelům a známým, že nás dne 1.8. 2019 po těžké nemoci opustil manžel, otec, dědeček a pradědeček a především velký člověk a lékař MUDr.Antonín Leder.

Poslední aktivita

2. května v 18:17Roman Klimša v klubu Klimša:
Zdar Klimšáci, jak se vede? 😉
2. května v 9:09Filip Ondruš v klubu Ondruš:
Zdravím snad rodino 😎
30. dubna v 15:29Uherak 73 v klubu Hél:
lukáš a jeho vosy
30. dubna v 0:18Tengler Jana v klubu Tengler:
dobry den ,jmenuji se Jana tengler a ziji v nemecku .muj otec se…
29. dubna v 15:26Vratislav Otakar v klubu Tojnar:
Plzenští Tojnarové jsou: Václav Tojnar a Jitka Tojnarová.